Apartament cu doua camere in bloc nou sau intr-un bloc reabilitat?

Evia Pallady

Cand vine vorba despre alegerea unui apartament, unele persoane sunt categorice si stiu ce isi doresc. Vor doar apartamente in blocuri nou construite sau nici nu iau alta optiune in calcul in afara de apartamente in blocuri vechi. Desi ai putea spune ca doar pretul joaca un rol important in aceasta alegere, adevarul este ca sunt mai multi factori de luat in calcul. Daca esti in cautarea locuintei perfecte si nu stii ce apartament sa alegi, astfel incat sa stii sigur ca ai facut o alegere buna, in continuare iti vom prezenta cativa dintre factorii pe care trebuie sa ii iei in considerare cand vine vorba despre achizitionarea locuintei ideale. 

  • Pretul final 

Am mentionat pretul final si nu cel de cumparare, deoarece trebuie sa iei in calcul mai multi factori. Un apartament nou il vei cumpara ,,la cheie”, ceea ce inseamna ca trebuie doar sa il mobilezi si utilezi. Nu trebuie sa iti faci griji pentru alte aspecte. In schimb, achizitionand un apartament intr-un bloc reabilitat, s-ar putea ca diferenta de pret dintre acesta si unul nou sa se micsoreze semnificativ. De ce? Pentru ca de obicei, apartamentele vechi necesita renovari serioase, care costa destul de mult. Avand in vedere pretul pietei, renovarea unui apartament cu 2 camere poate ajunge si la 10000 euro si poate sa depaseasca aceasta suma, in functie de starea apartamentului, fara mobila, electronice si electrocasnice. 

  • Suprafata

Daca locuiesti intr-un bloc vechi, stii foarte bine ca suprafata nu este tocmai punctul forte al apartamentelor. Astfel, poti gasi chiar si un apartament cu doua camere putin mai mare decat o garsoniera, ceea ce poate fi incomod, mai ales daca nu vei locui singur. De aceea, merita sa iei in calcul apartamentele noi. Un apartament cu doua camere intr-un complex rezidential are minim 47 mp, pentru cea mai ieftina versiunea. Ca sa iti faci o idee, unele apartamente cu trei camere din blocuri vechi, abia daca depasesc 50 mp. 

  • Izolarea termica

Trebuie sa discutam si despre acest aspect, deoarece este extrem de important. Izolarea te poate ajuta nu doar sa te simti confortabil tot timpul anului, dar si sa ai facturi mult mai mici. Chiar daca un bloc este reabilitat, tot pot aparea probleme in timp. In schimb, un bloc nou este construit de la inceput cu materiale foarte bune si a fost gandit mai bine modul in care acesta poate pastra caldura iarna si racoarea pe timpul verii. 

  • Amplasarea 

Nu in ultimul rand, mentionam si amplasarea. Intr-un oras mare, asa cum este si Bucurestiul, probabil ti se va parea imposibil sa te bucuri de liniste, de comunitati noi, care se vor dezvolta armonios si de aer putin mai curat. Chiar daca pare un vis, poti sa te bucuri de toate acestea, alegand unul dintre apartamente 2 camere Pallady din portofoliul Dezvoltator Pallady, amplasate in sector 3. 

Speram ca informatiile oferite sa te ajute sa iei cea mai buna decizie! 

Call Now Button