5 sfaturi pretioase pentru amenajarea inteligenta a unui apartament cu doua camere

Evia Pallady

Tocmai ti-ai cumparat mult visatul apartament cu doua camere si ai inceput sa te gandesti la modul in care il vei amenaja? Te invitam sa citesti in continuare si sa tii cont de aceste sfaturi care iti pot schimba total modul cum privesti organizarea unei locuinte. 

  • Uita de decoratiuni si mobila inutila

Indiferent de suprafata apartamentului, este de preferat sa nu il aglomerezi cu mobila si decoratiuni inutile. Inainte de achizitiona mobila, fa mai multe seturi de masuratori si vizualizeaza cum ar arata intreg apartamentul. Stim ca vrei sa ai spatii de depozitare si mobila care sa te ajute zi de zi, insa trebuie sa te gandesti si la imaginea de ansamblu. Nu ti-ai dori sa simti ca te sufoci in propria casa din cauza prea multor piese de mobilier sau decoratiuni si nici nu ai vrea sa te impiedici de acestea. 

  • Opteaza pentru culori deschise

Daca ai ales un apartament cu doua camere cu o suprafata mica, nu iti face griji. Alegand culorile corespunzatoare, poti crea iluzia de spatiu. Astfel, pentru pereti opteaza pentru alb, bej, lila foarte deschis, gri deshis, galben pai deschis si alte nuante pastelate si foarte sterse. De asemenea si mobila ar trebui sa fie in nuante deschise pe cat posibil. Spre exemplu, poti alege mobila de bucatarie alba sau gri deschis, la fel si peretii si din loc in loc sa optezi pentru accente verzi (un verde crud superb). Secretul este sa alegi in mare parte culori deschise si mici accente de culoare cu ajutorul carora sa obtii un echilibru. 

  • Alege mobila multifunctionala 

Mobila multifunctionala ar trebui sa se regaseasca si in apartamentul tau. Astfel, alege tabureti pe care iti poti intinde picioarele, dar care au si spatii de depozitare. La fel, poti opta pentru o canapea superba, cu spatiu de depozitare in interior. Ce spui de o masa extensibila? Daca obisnuiesti sa chemi prieteni din cand in cand la masa sau pentru a va distra, nu trebuie sa alegi o masa prea mare. O masa extensibila nu va ocupa mult loc si poate fi montata cu succes in doar cateva secunde. 

  • Nu neglija holul 

Foarte multe persoane au tendinta de a neglija holul. Aici, poti monta cu succes un dulap sau chiar un sifonier, in functie de cat spatiu ai la dispozitie. In hol nu petreci foarte mult timp, asa ca nu conteaza daca vei ocupa spatiul. Important este sa iti ramana suficient loc pentru a merge asa cum iti doresti si sa nu existe riscul de accidentare. 

  • Mici modificari ce pot avea un impact urias 

Nu in ultimul rand, trebuie sa discutam si despre micile schimbari ce au un impact urias. Spre exemplu, daca iti doresti un spatiu doar al tau, il poti avea sacrificand o parte din sufragerie. Poti inchide acel spatiu cu pereti falsi si astfel, poti lucra in voie, chiar daca mai locuieste si altcineva cu tine. 

Speram ca aceste sfaturi sa te ajute in amenajarea inteligenta a unui apartament cu doua camere! In cazul in care nu ai achizitionat locuinta dorita, poti viziona oricand apartamente 2 camere Pallady, de la Dezvoltator Pallady pentru a-l alege pe cel potrivit tie. 

Call Now Button