5 idei de amenajare a holului intr-un apartament cu 3 camere

apartament

Sursa foto: https://treehouse.co/

Tocmai ai achizitionat un apartament cu trei camere intr-un ansamblu rezidential nou si te-a uimit dimensiunea holului? De cele mai multe ori, toti oamenii sunt placut surprinsi de holurile generoase pe care le intalnesc la toate apartamentele din portofoliul Dezvoltator Pallady. Acestia incep sa isi faca planuri de indata ce vizioneaza apartamentul si spun ca nu se asteptau la asa ceva, avand in vedere holurile extrem de mici din blocurile vechi. Acesta este doar unul dintre avantajele noilor apartamente 3 camere in Pallady, Sector 3, Bucuresti. In cele ce urmeaza, iti vom impartasi cateva idei pentru amenajarea holului. 

In primul rand, trebuie sa discutam despre piesele de mobilier ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un hol. Daca holul este prea mic, mai poti scoate unele elemente sau poti sa le alegi astfel incat sa nu fie nevoie de vreun compromis. Asadar, piesele esentiale de mobilier pentru orice hol sunt: 

  • un cuier (suspendat daca este un hol mic)
  • un dulap pentru haine de exterior si accesorii 
  • un pantofar (trebuie ales in functie de numarul de persoane care locuiesc in apartament si este de preferat sa pastrezi doar incaltamintea pe care o folosesti cel mai des intr-un sezon; restul incaltarilor ar trebui sa fie pastrate in cutii sau intr-un alt dulap) 
  • consola pentru decoratiuni si obiecte precum chei 
  • o oglinda 
  • un suport pentru umbrele 
  • daca ai suficient loc, o bancheta pentru a te incalta (poti alege una cu spatii de depozitare). 

Acestea ar fi piesele de mobilier de care ai nevoie astfel incat holul sa devina practic. In continuare, iti vom prezenta si modurile in care poti amenaja holul, iar in functie de acestea vei alege si stilul pieselor de mobilier. 

Stilul clasic/elegant 

Poti alege acest stil doar pentru hol sau pentru intreaga casa. Nu se va demoda niciodata si presupune alegerea unor piese de mobilier si decoratiuni elegante. Astfel, poti opta pentru lemn masiv, nuante neutre, poate chiar si tapet pentru pereti. Pentru un plus de eleganta, opteaza pentru o oglinda ovala, cu margini groase, decorative. 

Stilul modern 

Este cu siguranta cel mai raspandit cand vine vorba despre amenajarea apartamentelor. Acesta include doar piesele de mobilier utile, fara prea multe decoratiuni. Mobila este si ea de inspiratie moderna, cu linii drepte, margini bine definite si materiale usoare. Predomina culorile neutre sau non-culorile. 

Stilul rustic 

Se bazeaza foarte mult pe folosirea unor piese de mobilier si decoratiuni din materiale naturale. Poti imprumuta si elemente traditional romanesti, cum ar fi mici statuete, piese de mobilier cu motive traditionale, poate chiar o lada pictata pe care sa o transformi in bancuta si asa mai departe. Poti folosi diverse presuri sau covoare traditioanale pentru o atmosfera si mai primitoare. 

Stilul vintage 

Daca adori acest stil, dar nu stii cum sa il integrezi in casa, poti incepe cu holul. In magazinele de profil sau chiar si in targuri vei gasi numeroase piese de mobilier ideale pentru hol, oglinzi deosebite, suporturi de umbrele si chiar si fotolii care se vor potrivi perfect. Adauga si o veioza vintage si vei avea holul la care ai visat. 

Speram ca aceste informatii sa te ajute sa amenajezi un hol asa cum iti doresti!

Call Now Button